Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Οι δράσεις του Σώματος Πολιτών Υποστήριξης και Βοήθειας Νέας Προποντίδας

soma_politwn
Το Σώμα Πολιτών Υποστήριξης και Βοήθειας εντάσσεται στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Νέας Προποντίδας, τις οποίες προσφέρει μέσω των εθελοντικών ομάδων των μελών σε όλους όσοι τις έχουν ανάγκη.
Σκοπός του Σώματος είναι να στηρίξει όλες τις κοινωνικές ομάδες ανθρώπων που είναι ανασφάλιστοι και στερούνται ιατραφαρμακευτικής περίλθαψης, όπως άνεργοι και ενεργοί – άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες, να βοηθήσει με την παροχή τροφίμων και ρούχων ανθρώπους που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές ανάγκες διαβίωσης,

να παρέχει παιχνίδια, ρούχα και σχολικά είδη σε παιδιά οικογενειών που δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες τους. Παράλληλα, σκοπεύει να αναπτύξει περιβαλλοντολογική δράση, αλλά και εκδηλώσεις, προσδοκώντας στην συνεργασία όλων των φορέων και Συλλόγων του Δήμου.



Τη στήριξη και και την αρωγή τους στο εγχείρημα προσφέρουν οι γιατροί και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Νέων Μουδανιών.

Η τακτική συγκέντρωση των μελών θα γίνεται κάθε Τετάρτη στις 9 μ.μ. στο Δημαρχείο Νέων Μουδανιών.

Με σκοπό να βοηθήθούν όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες που στερούνται βασικών και απαραίτητων αναγκών διαβίωσης, διοργανώνεται ραδιομαραθώνιος από 18 Δεκεμβρίου έως και 23 Δεκεμβρίου, καθημερινά από 5:00 με 7:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Ν.Μουδανιών, όπου θα συγκεντρώνονται φάρμακα, τρόφιμα και παιχνίδια.

Ταυτόχρονα, στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης, θα συμβάλλουν με εκδηλώσεις στην εορταστική ατμόσφαιρα και την τόνωση της αγοράς, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς, υπό την αιγίδα του Δήμου Ν.Προποντίδας.

Γενικά, η συμμετοχή στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει από 18 ως και 23 Δεκεμβρίου κάθε απόγευμα ραδιομαραθώνιο και live streaming. Το περίπτερο του Αη Βασίλη θα παραλαμβάνει τα γράμματα των παιδιών από 16 ως 23 Δεκεμβρίου, τα ΕΛΤΑ κούριερ θα φροντίσουν για την αποστολή τους. Με υλικά που θα τους παρέχονται τα παιδιά θα μπορούν να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, για να στολίσουν τα δέντρα στην πλατεία. Επίσης, θα υπάρχουν κινούμενα παιχνίδια με δωρεάν χρήση, μουσικοκινητικά παιχνίδια από την κλόουν Μιμή, face painting από τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, Ζούμπα από την σχολή DANCE ACADEMY, υπαίθρια παρασκευή γλυκισμάτων από το τμήμα ζαχαροπλαστικής των ΙΕΚ Ν.Μουδανιών και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑΣ, με κεράσματα, μεζέδες, κρασί και ζωντανή μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: